Clujul este primul judeţ ales pentru repetiţia generală a Zilei de Curăţenie Naţională - Let's Do It, Romania!
1212
post-template-default,single,single-post,postid-1212,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Clujul este primul judeţ ales pentru repetiţia generală a Zilei de Curăţenie Naţională

Clujul este primul judeţ ales pentru repetiţia generală a Zilei de Curăţenie Naţională


Pentru că orice proiect important are nevoie de o repetiţie pe măsură, echipa „Let’s Do It, Romania!” anunţă acţiunea de curăţenie pilot din judeţul Cluj. Pe data de 22 mai sunt aşteptaţi la acţiune toţi locuitorii judeţului, dar şi toţi cei care doresc să ia parte la această simulare a Zilei de Curăţenie Naţională.


În cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania!”, Clujul a fost judeţul cu cel mai mare număr de voluntari înscrişi, atât pentru organizare locală, cât şi la nivel de implicare a autorităţilor locale şi a voluntarilor înscrişi pentru cartare. Acum, clujenii sunt invitaţi să transforme judeţul lor în cel mai curat judeţ din România!


Pentru realizarea cu succes a acţiunii de curăţenie din 22 mai, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Ecologistă „Floarea de Colţ” a iniţiat şi organizat o serie de acţiuni premergătoare evenimentului. Pe lista autorităţilor care sprijină demersul se află şi Consiliul Judeţean Cluj, Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Cluj şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj. Lista completă a susţinătorilor este disponibilă aici.


O caravană de conştientizare a fost organizată la nivelul primăriilor din mediul rural al judeţului Cluj: 17 primării din totalul de 75 s-au mobilizat pentru 22 mai, iar 802 voluntari sunt deja atraşi pentru ziua de curăţenie. Implicarea Inspectoratul Şcolar Judeţean are ca rezultate înscrierea a 16 şcoli din judeţ care vor participa cu un număr de 488 de elevi. Operatorii de salubritate locali au fost de acord să preia, voluntar, fără costuri suplimentare, deşeurile din localităţile care vor face curăţenie.

 

În judeţul Cluj, sunt semne clare că „Let’s Do It, Romania!” este pe placul tuturor: primăria Beliş a ieşit la curăţenie cu voluntarii proprii în data de 14 mai, iar localitatea Valea Ierii  îşi va mobiliza populaţia şi va face curăţenie  în data de 20 mai. De asemenea, în data de 18 mai, va fi format un grup de lucru cu Comisariatul Judeţean Cluj al Gărzii Naţionale de Mediu pentru a se stabili cum vor fi repartizaţi elevii la curăţenia din 22 mai.

În Cluj, acţiunea de curăţenie din 22 mai a fost promovată şi de Asociaţia Floare de Colţ, prin atragerea de parteneri media şi participarea la emisiuni ale televiziunilor locale, dar şi prin producţia de materiale promoţionale şi susţinerea prezentărilor în 150 de locuri (universităţi, şcoli, cămine).


Atât oficialităţile, cât şi voluntarii, vor avea ca punct de întâlnire Casa de Cultură a Studenţilor, sâmbătă, 22 mai, ora 8.30.


Toţi cei care doresc să ia parte la acţiunea de curăţenie pilot se pot înscrie pe site-ul www.letsdoitromania.ro, completând formularul destinat Zilei de Curăţenie Naţionale.


“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie. Ajută-ne să punem la cale cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Putem stabili un nou record – România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!

 

 

ACTUALIZARE



Programul zilei de sambata 22 mai 2010:


* 08:30 sosirea voluntarilor din Cluj, in Piata Lucian Blaga, in fata CCS, la punctul de inregistrare / informare. Cei care nu au echipe complete se vor regrupa. Toti se inregistreaza la coordonatorii de voluntari si li se aloca mormanele.
* 09:00 se face instruirea voluntarilor si se comunica ultimele detalii
* La ora 09:30 echipele din Cluj pleaca spre zonele unde se afla mormanele alocate lor, cu mijloace de transport proprii, grupati dupa necesitati si posibilitati.
* La ora 09:00 reprezentantii locali de organizare (primarii, autoritati, voluntari) sosesc la punctele de inregistrare / informare din zona mormanelor (la primariile comunale)
* De la ora 10:00 sosesc voluntarii la locurile de inregistrare / informare, la primariile comunelor de care apartin mormanele alocate lor si incep sa plece in teren
* Intre 10:30 si 16:00 se strange gunoiul din teren si este adus treptat la drumul principal cel mai apropiat.


Let’s Do It, Romania!



Persoane de contact:

Anamaria Hâncu, [email protected], 0734 857 405

Ioana Bărbat, 0741 023 028

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

 




2 Comments

Post A Comment