Let's Do It, Romania! merge la TEDx Sibiu! - Let's Do It, Romania!
3634
post-template-default,single,single-post,postid-3634,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Let’s Do It, Romania! merge la TEDx Sibiu!

Let’s Do It, Romania! merge la TEDx Sibiu!


The Dynamics of Life

 

Cum poti dinamiza o comunitate prin exemplul personal de viata dinamica

 

8 vorbitori exceptionali, 8 idei care merită cunoscute

 

 

În 29 octombrie 2010 va avea loc prima ediţie a TEDxSibiu. În cadrul evenimentului, 8 invitati din Sibiu sau din tara adresează discursuri scurte, de câte 17 minute, în faţa unei audienţe selectate, de 99 de influenţatori locali din domenii variate: afaceri, social, arte, cultură, educaţie, medicină şi altele. Discursurile şi conversaţiile generate vor aborda idei si viziuni pentru comunitatea sibiana.



Despre TED



TED este un eveniment anual unde unii dintre cei mai mari gânditori şi lideri ai lumii contemporane sunt invitaţi să-şi împărtăşească ideile care îi pasionează.


“TED” vine de la Tehnologie, Entertainment şi Design, trei domenii care ne influenţează împreună, decisiv, viitorul. Evenimentele TED abordează însă chiar perspective mai largi, promovând ideile care contează în orice disciplină.
Discursurile, numite şi TED Talks, acoperă o gamă largă de subiecte: ştiinţă, arte, design, politică, educaţie, cultură, afaceri, problematici globale, tehnologie, dezvoltare şi entertainment.


Peste 400 TED talks sunt disponibile gratuit pentru vizionare pe www.ted.com. Din aprilie 2009 până în prezent aceste discursuri au fost văzute de 100 de milioane de ori de către peste 18 milioane de oameni.



Despre TEDx


TEDx sunt evenimente cu amploare locală, după modelul conferinţelor globale TED. Scopul lor e să dea comunităţilor, organizaţiilor şi indivizilor şansa de a beneficia de spiritul şi de impactul TED la nivel local.


La evenimentele TEDx, discursuri unicat ţinute în direct de vorbitori locali se combină cu discursurile vorbitorilor globali de pe ted.com, cu scopul de a declanşa conversaţiile care contează şi de a crea legături puternice în comunitatea locală.


Evenimentele TEDx sunt interdisciplinare şi se bazează pe puterea ideilor prezentate de a schimba atitudini, vieţi şi, în ultimă instanţă, lumea în sine.



Programul evenimentelor TEDx:


O suită de discursuri scurte şi de impact, de demonstraţii tehnologice şi de prestaţii în direct, acoperind o gamă largă de subiecte care încurajează învăţarea şi inspiraţia.

Minim două discursuri înregistrate de pe ted.com.

Sunt excluse intervenţiile cu tentă comercială, religioasă sau politică.



Despre TEDxSibiu


Evenimentul va avea loc la hotelul IBIS, în a doua jumătate a zilei de 29 octombrie. Cei interesaţi de participare se pot înscrie pe www.tedxsibiu.ro până în 24 octombrie, trebuind să treacă printr-o procedură de selecţie şi apoi să achite taxa de participare de 149 de lei.


„TED Global limitează numărul de participanţi la orice primă ediţie locală a TEDx la 99. Pentru TEDxSibiu avem deja solicitări de participare, aşa că ne revine sarcina de a face o selecţie şi de a asigura o audienţă variată şi de mare calitate pentru evenimentul nostru”, declară Ovidiu Neamtu, unul dintre organizatori.


TEDxSibiu este un eveniment independent, organizat de o echipă voluntară, formata din: Ovidiu Neamtu (custodele francizei locale), Zeno Popovici, Eduard Stoica, Bianca Aura Grip şi Adrian Bacanu.


Unul dintre invitatii speciali ai TEDxSibiu este Liana Buzea, presedinte al asociatiei EcoAssist si initiator al proiectului „Let’s Do It, Romania”. Lista vorbitorilor îi include printre altii pe: Constantin Chiriac (director al Teatrului Radu Stanca din Sibiu), Teodor Tulpan (alpinist, primul roman care a cucerit varful Everest), Eliza Penciu (coordonator programe turism cultural Muzeul Astra), Lucian Vintan (cercetator, profesor universitar), Scott Eastman (fotograf profesionist).


La eveniment vor participa 99 de persoane capabile să aducă schimbări în bine comunităţilor lor, influenţatori locali şi promotori ai inovaţiei în domenii variate de activitate.


Pentru mai multe informaţii despre eveniment este disponibil site-ul www.tedxsibiu.ro


Contact MEDIA:
Bianca Aura Grip
0724 759 603
[email protected]
www.tedxsibiu.ro



No Comments

Post A Comment