Dacian Ciolos, voluntar la "Let`s Do It, Vacaresti!" - Let's Do It, Romania!
13420
post-template-default,single,single-post,postid-13420,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Dacian Ciolos, voluntar la “Let`s Do It, Vacaresti!”

Dacian Ciolos, voluntar la “Let`s Do It, Vacaresti!”

13522855_1197891000232902_331829039966607473_o
Joi, 30 iunie, Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor și “Let’s Do It, Romania!” au organizat o acțiune de ecologizare a Parcului Natural Văcărești. La eveniment au participat 200 de voluntari, printre care și Prim-Ministrul României, Dacian Ciolos si Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pașca Palmer. În total s-au strâns 320 saci cu deșeuri.

Mă bucur că am reușit după patru ani de studii, analize și ceva birocrație să luăm decizia în cele din urmă și să transformăm această zona abandonată de câțiva ani unde natura și-a reintrat in drepturi și să o declarăm ceea ce este de fapt, un parc natural urban, cel mai mare din Uniunea Europeana, din câte știu.

Actiunea e binevenită nu doar prin rezultatele pe care o sa le lăsăm în urma împreuna cu toată echipa de voluntari, dar e binevenită și pentru ca am dat un semnal că nu-i suficient să iei o decizie pe hârtie, această decizie trebuie pusă în practică. De acum această zonă nu mai e o gropă de gunoi unde aruncam ceea ce nu ne mai intereseaza”, a explicat Dacian Ciolos.

De curând, Parcul Natural Văcărești a primit avizul de înființare și a devenit cel mai mare parc natural urban din Europa. La sfârșitul lunii mai, echipe ale Administrației Naționale Apele Române au ecologizat mecanizat întregul areal al parcului, curățând deșeurile de mari dimensiuni. În urma acțiunii s-au strîns 2200 metri cubi de deșeuri.

Echipa “Let’s Do It, Romania!” a mai organizat în trecut patru astfel de acțiuni de ecologizare, la care au participat 1050 voluntari, care au colectat 40 de tone de deșeuri menajere. De asemenea, au fost montate aproximativ 90 adăposturi si cuiburi de păsări. Actiunile “Let’s Do It, Romania!” au fost organizate împreună cu Asociatia Parcul Natural Văcărești.

Despre Parcul Natural Văcărești

Parcul Natural Văcărești include 190 de hectare de spaţiu verde și este casa a 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecție) și mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot. De asemenea, aici se găsesc și alte specii precum țestoasa de uscat și țestoasa de apă.

De-a lungul anilor, zona a reusit sa se conserve într-un mod extraordinar, în ciuda amenințărilor ivite la tot pasul. Cele mai mari provocări au venit de la oameni, din cauza pescuitului ilegal în lacuri, inclusiv cu plasa electrică, a incendiilor devastatoare, sau din cauza cantităților uriașe de deseuri, care dăunează atât păsărilor, care pot confunda deșeurile cu hrana, cât și faunei.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.