Peste 650 de școli s-au înscris la concursul "Let's Be ECO!" cu 40.000 de lucrări - Let's Do It, Romania!
14940
post-template-default,single,single-post,postid-14940,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_768,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Peste 650 de școli s-au înscris la concursul “Let’s Be ECO!” cu 40.000 de lucrări

Peste 650 de școli s-au înscris la concursul “Let’s Be ECO!” cu 40.000 de lucrări

La începutul lunii ianuarie, „Let’s Do It, România!” în parteneriat cu Garda Națională de Mediu a lansat concursul „Let’s Be Eco!”, competiție adresată unităților de învățământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor și al protejării mediului înconjurător.

Obiectivul acestui concurs constă în distribuirea unor calculatoare/laptop-uri și birouri alocate în urma disponibilizării, în școlile din mediul rural. Pentru a putea fi oferite unităților școlare, Garda Națională de Mediu a disponibilizat câteva sute de calculatoare și laptop-uri, aflate în perfectă stare de funcționare, în scopul reutilizării de către elevi. Acțiunea vizează promovarea conceptului de economie circulară, care susține dezvoltarea sustenabilă și diminuarea risipei prin consumul rațional de resurse.

Prin disponibilizarea unor echipamente aflate în dotarea instituției, Garda Națională de Mediu încurajează un model funcțional de recuperare și valorificare a resurselor, prin prelungirea duratei de viață a echipamentelor electronice.

În concurs s-au înscris peste 650 de școli din 41 de județe, numărul unităților școlare înscrise reprezentând 21% din numărul total al școlilor din România. Au participat şcoli primare, licee, şcoli de arte şi meserii, şi chiar o şcoală specială aflată în sistemul de detenţie din România (Tichileşti Brăila). În vederea susținerii școlilor din care fac parte, elevii de la unitățile școlare înscrise în concurs au trimis peste 40.000 de lucrări originale create din materiale reciclabile, având ca temă mediul înconjurător.

Lista școlilor înscrise poate fi consultată aici.

Următoarea etapă a concursului se va desfășura până pe 9 martie și va consta în evaluarea lucrărilor. În vederea desemnării câștigătorilor, fiecare unitate școlară va fi evaluată în funcție de numărul elevilor participanți, de calitatea lucrărilor și de necesitățile logistice specificate în formularul de înscriere.

După desemnarea câștigătorilor și odată cu publicarea clasamentului final, într-o primă etapă vor fi acordate 500 de laptopuri unităților școlare câștigătoare, urmând ca această cifră să fie suplimentată, în funcție de numărul de calculatoare disponibile.

Ideea de a oferi a oferi școlilor din mediul rural echipamente disponibilizate susține principiul ‘Zero Waste – zero deșeuri’ care a generat conceptul economiei circulare. Urmând acest principiu, am decis ca toate calculatoarele funcționale rămase în dotarea instituției după achiziționarea unor echipamente noi, prin intermediul fondurilor europene, să fie reutilizate, în beneficiul elevilor din zonele defavorizate. Ne bucurăm că inițiativa noastră a fost întâmpinată cu entuziasm și cu siguranță premiile vor ajunge către cei mai implicaţi şi creativi participanţi. Speram ca iniţiativa Gărzii Naţionale de Mediu să reprezinte un exemplu de protejarea mediului și combaterea risipei şi pentru alte instituţii publice din România, a declarat Comisarul General al GNM, domnul Bogdan Trif.

La rândul său reprezentantul “Let’s Do It Romania”, Andrei Coșuleanu, a declarat: Proiectul este deja unul de succes. Numărul foarte mare de scoli dornice să participe a întrecut toate aşteptările noastre. Vom transforma acest proiect într-un program de sprijin al şcolilor la nivel naţional şi îl vom extinde începând din lună martie. Dorim să aducem un sprijin real la susţinerea educaţiei în România şi la dezvoltarea responsabilă a elevilor. Exemplul partenerilor de la Gardă Naţională de Mediu va fi promovat în toate instituţiile din România ca model de bune practici. Speram să cooptăm cât mai mulţi parteneri în acest program.

Proiectul “Let’s Be ECO!”, organizat de echipa “Let`s Do It, România!”, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu, este dedicat școlilor din mediul rural din toată țara și urmărește ca elevii să înțeleagă importanța protejării mediului înconjurător și a conservării resurselor.

[sgmb id=”1″]

10 Comments
  • Răducan Artemiza
    Posted at 11:12h, 10 March Reply

    Suntem bucuroși că am putut participa la acest concurs și mai ales încântați de abilitățile copiilor din școală.Bucuria cu care și au prezentat lucrarea sau lucrările,motivarea în câștigarea concursului pentru primirea premiului, ne dovedește nouă cadrelor didactice din școală cât este de important transmiterea și îndrumarea elevilor spre partea ecologică prin protejarea locurilor din comunitate.

  • Foster Cornelia
    Posted at 12:25h, 10 March Reply

    Este o idee extraordinara. Merita continuata.
    Felicitari celor cdare au pus-o in aplicatie.

  • marina spataru
    Posted at 15:21h, 14 March Reply

    Puteați fi un pic mai atenți la școlile înscrise. Nu văd în listă Școala Gimnazială Lupac din județul Caraș-Severin. După o întreagă corespondență și confirmări că suntem înscriși, vedem că nu apărem în listă. E dezamăgitor pentru elevii noștri… chiar dacă depuneți atât de mult efort …

    • Florina Mirica
      Posted at 09:57h, 15 March Reply

      Vă rog să trimiteți un e-mail de clarificare la [email protected] și colegii mei vă vor răspunde. Mulțumim!

  • Dragomir
    Posted at 18:36h, 14 March Reply

    Scoala noastra (Iedera, judetul Dambovita) lipseste din lista scolilor participante, desi am participat cu 162 de elevi si 107 lucrari. Avem confirmarea ca ati descarcat fotografiile din wetransfer. Puteti verifica, va rog, ce s-a intamplat?

    • Florina Mirica
      Posted at 09:57h, 15 March Reply

      Vă rog să trimiteți un e-mail de clarificare la [email protected] și colegii mei vă vor răspunde. Mulțumim!

  • 1 din 4 școli din mediul rural și peste 57 000 de elevi implicați în activități de reutilizare creativă Cine sunt câștigătorii proiectului „Let’s Be ECO!” | Turdalive | Turdalive
    Posted at 04:49h, 15 March Reply

    […] înscrisă. Însumarea punctajelor a dat clasamentul celor mai implicate școli la nivel național. Așa cum a fost anunțat anterior, într-o primă fază au fost acordate 500 de laptopuri, iar restul câștigătorilor vor fi […]

  • "Let’s Be ECO!” - Botosani Necenzurat | Botosani Necenzurat
    Posted at 09:32h, 15 March Reply

    […] înscrisă. Însumarea punctajelor a dat clasamentul celor mai implicate școli la nivel național. Așa cum a fost anunțat anterior, într-o primă fază au fost acordate 500 de laptopuri, iar restul câștigătorilor vor fi […]

  • 1 din 4 școli din mediul rural și peste 57 000 de elevi implicați în activități de reutilizare creativă Cine sunt câștigătorii proiectului “Let’s Be ECO!” | Suceava News Online
    Posted at 16:00h, 15 March Reply

    […] înscrisă. Însumarea punctajelor a dat clasamentul celor mai implicate școli la nivel național. Așa cum a fost anunțat anterior, într-o primă fază au fost acordate 500 de laptopuri, iar restul câștigătorilor vor fi […]

  • Diana Viorelia Lup
    Posted at 19:28h, 25 March Reply

    Școala Gimnazială Dumitra din județul Bistrița Năsăud a fost înscrisă în concurs , s-au realizat numeroase lucrări de către elevii școlii noastre, totuși nu ne regăsim pe lista dumneavoastră. Mulțumim!

Post A Comment