Ideea

Let's Do It, World!

Suntem cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1 100 000 de voluntari implicaţi în 6 ani de activitate. Viziunea noastră este o ţară cu 0 deşeuri, iar valorile pe care le trăim în fiecare zi sunt pasiunea, încrederea, respectul pentru natură şi implicarea.

Acesta este elementul care a declanşat această “revoluţie” în România – povestea echipei din Estonia, iniţiatorii proiectului “Let`s Do It!”. Am început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-au propus să curețe România într-o singură zi. Pe parcursul unui an de pregătire, această idee ne-a însufleţit şi ne-a dat bucurie și puterea să continuăm. România a fost cea de-a 4 ţară din comunitatea “Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.

Echipa Let's Do It!

Let’s Do It, Romania!

Pe 25 septembrie 2010, peste 200 000 de români au ieşit să facă curăţenie, participând la cea mai mare acţiune de voluntariat organizată vreodată în România. A fost un moment extraordinar pentru ţara noastră, în care am arătat că lucrurile pozitive, de amploare, sunt posibile şi aici, atunci când românii se unesc pentru o cauză comună. Au urmat alţi 3 ani de Curăţenie Naţională, în 2011 (300 000 de voluntari), 2012 (180 000 de voluntari) şi 2013 (200 000 de voluntari).

În total, am reuşit să implicăm în cele 4 acţiuni peste 1 000 000 de voluntari, transformând “Let`s Do It, Romania!” în cea mai mare mişcare socială din România. În perioada 2010-2015, voluntarii au reuşit să strângă peste 2 200 000 de saci de deşeuri, reprezentând 22 500 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 8 500 000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 550 000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2500 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România.

App

Let’s Do It, App!

În 2015, am făcut un nou pas în curăţarea României de deşeuri: am lansat aplicaţia şi platforma “Let`s Do It, Romania!”, prin care poţi raporta zone cu deşeuri din oraş sau din natură, prin intermediul unei aplicaţii prietenoase de mobil, disponibile gratuit pe App Store şi Google Play. Noi transformăm raportările tale în sesizări oficiale către autorităţi şi monitorizăm rezolvarea acestora. În primele 3 luni de proiect, am soluţionat 93% din raportările primite, 131 de zone cu deşeuri fiind curăţate.

Alte proiecte

În afara acţiunilor de curăţenie naţională, echipa “Let`s Do It, Romania!” a dezvoltat şi alte proiecte de succes:

 • “Let`s Do It, Danube!” – creat cu scopul de a de a educa şi responsabiliza românii cu privire la curăţenia apelor şi în special a Dunării
 • “Let`s Do It, Corporate!” – dedicată companiilor responsabile, care îşi doresc să aibă un impact real în comunităţile în care activează, implicându-şi angajaţii în acţiuni folositoare şi creative
 • Şcoala mea Verde – competiţie dedicată unităţilor de învăţământ a căror clădire necesită consolidare).

Componenta de educare este foarte importanta pentru noi, de aceea organizam constant training-uri eco in companii si scoli si lansam proiecte cu caracter educational, asa cum este “Let`s Do It, Danube!”.


Lasă aici o părere, o idee

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

16 Comentarii

 • Ghitulescu Mariana Simona says:

  Echipa LDIR sunt cei care ne motiveaza in fiecare moment ca trebuie sa protejam mediul inconjurator. Chiar am participat la toate actiunile din judetul Mehedinti impreuna cu cadrele didactice, elevii si parintii . De la inceput au indragit aceste actiuni de voluntariat dorind in continuare sa raspunda pozitiv la toate provocarile echipei LDIR.
  Va multumim sunteti o echipa minunata!
  Felicitari!

 • Imi plac mult ideile voastre si ceea ce faceti voi,eu ma implic tot timpul in activitati de ecologizare a padurilor de exemplu,sunt curios cand veniti si la Iasi si cu ce proiecte de voluntariat.

 • Tudorancea Anisoara says:

  O actiune care trebuie sa implice cat mai multi romani.
  Vrem o Romanie curat[a cu oameni implicati si dedicati

 • Tudorancea Anisoara says:

  O actiune care trebuie sa implice cat mai multi romani.
  Vrem o Romanie curata cu oameni implicati si dedicati

 • Calin says:

  PET-uri peste tot! Am scris (probabil) ministrului mediului si primului ministru sa oblige COMERCIANTII SA IA GARANTIE LA FLACOANE DE PLASTIC.
  Pe nesimtitii care le arunca oriunde si pe care-i doare-n cot de mediu si de semeni nu-i educi decat daca-i arzi la ce-i doare mai tare – la buzunar. Degeaba facem campanii de adunare a gunoaielor pt. ca cei care le-au aruncat inteleg din asta ca pot sa se repete fara grija cata vreme se gasesc “fraieri” care sa stranga dupa ei. E un lucru firesc, simplu, fara costuri pt. guvern si cu mare castig in calitatea vietii.
  Organizati actiuni in aceasta directie si poate veti avea mai mult succes. Daca s-ar face asa ceva, n-ar mai fi nevoie sa curatam atat de des si atat de fara rost.
  Multumesc.

 • Begonia Vallejo says:

  Mi se pare foarte buna idea, vreau să colaboreze si eu cu copii si prietenii

 • Mihaela says:

  Ziua de Curățenie Națională, din data de 24 septembrie ,se va desfășura și în județul Buzău?

 • Multa Chiria says:

  Apreciez ceea ce faceți dar nu este mai corect să se doteze supermarketurile cu aparate pt deșeuri cum sunt în țările civilizate?De ce la noi nu se face așa ceva?Te duci la cumpărături îți iei sticlele.dozele le bagi in aparat si gata .

 • Dan says:

  buna ziua,

  Sunt “cetateanul” care a curatat zona Lacul Morii de gunoaie in parc, esplanada si malul apei – 3- de saci . Continui sa o fac si cam la o saptamana zile se mai aduna 3-4 saci de gunoaie. O bucurie! As propune un proiect ce necesita 10-15 oameni de a curata si zona dinspre casele din zona. Sunt o zona de risc public de infectie si primaria S6 nu vrea sa faca nimic pentru ca ” apartine de Apele Romane”.

  contactati-ma daca vi se pare interesant si util.

  Dan

 • Mitrea Daniela says:

  De ce doar o zi pe an sa ne preocupe curatenia mediului in care traim ?Eu traiesc intr-o zona rurala in care nu mai exista o groapa de gunoi-s-a desfiintat la indicatiile Garzii de mediu – dar nu s-a inlocuit cu nimic si toata comuna arunca gunoaiele pe camp.Nu mi se pare normal asa ceva, ma doare sa stiu ca chiar eu si familia mea poluam mediul in mod constant pentru ca nimeni nu se ocupa de aceasta problema.Ce propunere ati avea pentru astfel de localitati?(si nu putine)

 • un grup de entuziasti in prag de disperare says:

  Am organizat si noi, pe plan local, numeroase actiuni de curatare….am avut la un moment dat in echipa un elev, care ne-a spus: “degeaba adunam noi, cativa oameni, ceea ce arunca o tara intreaga”…..
  Am incercat sa nu-i dau dreptate, dar undeva, spiritul practic imi spune ca ne luptam cu morile de vant….
  Parerea mea este, ca, mai mult efect ar avea educarea si constientizarea populatiei, la nivel national, prin TELEVIZOR….Scurte mesaje de educatie ecologica, gen “reclama” transmise la ore de maxima vizionare, pe programele nationale cu cea mai mare urmarire …..
  Apreciez actiunile organizate de Dvs., dar, din proprie experienta, cred ca o singura actiune de curatare pe an NU este suficienta, raman restul de 364 de zile pentru “recuperat”.
  Noi am fost pe acelasi traseu curatat dupa o saptamana si totul era la loc !!!!!!!!!
  Din pacate conceptul de voluntariat, in Romania este inca neinteles, ba chiar luat in batjocura, iar puterea exemplului nu face altceva, cel putin dupa experienta noastra, decat sa agaseze si sa “ambitioneze” si mai mult elementele negative….